Glasbenodigheden - Glashandel Almere - groothandel in glas voor particulier en bedrijf

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

 

Celband
Celband wordt geplaatst tussen het glas en de glaslat. Voornamelijk wordt er celband van 3 of 4 mm toegepast.

Glashandel Almere
heeft alle soorten ruimschoots op voorraad.

Beglazingskit
Wij verkopen en gebruiken uitsluitend eerste klas kwaliteitskit. De kit is van marktleider op het gebied van beglazingskitten, de firma's Den Braven en Soudal. Onze gedachte hierachter is met name de garantie op de kitten maar ook de ondersteuning vanuit de fabrieken. Wanneer er iets speciaals gekit dient te worden of wanneer het een speciale toepassing betreft dan kunnen wij, naast onze eigen expertise, ook de expertise van de producent inschakelen.

Het kitwerk voor beglazingen is een van de belangriijkste onderdelen van het beglazen. Als de kit niet goed is of verkeerd verwerkt is dan is lekslag in de isolerende beglazing te verwachten. Wanneer de kit niet goed is aangebracht of uit een verkeerde samenstelling bestaat dan vervallen uw garantierechten bij de isolatieglasproducent. Goede kit is dus van essentieel belang.

Naast de kit voor isolatieglasbeglazingen gebruiken wij ook speciale kit voor spiegels, voor keukenachterwanden en voor douchewanden. Elke kit is geproduceerd naar Europese maatstav
en en heeft diverse kwaliteitskeurmerken.

Een goede kit is de basis van een compleet produkt!

Glaslatten
Glashandel Almere levert en plaatst uitsluitend eerste klas glaslatten. De glaslatten die het glascentrum gebruikt zijn gemaakt van FSC meranti hout en hebben het keurmerk `select and better kwaliteit`. De verflaag die aangebracht wordt is 60 tot 80 mu. Zonder een goede lat is de kans dat het isolatieglas op den duur kapot gaat groot. U hoeft dus niet meteen te gaan schilderen !

Waarom eerste klas glaslatten?

De glaslat een essentieel onderdeel van het beglazingsysteem. Deze dient dus van superieure kwaliteit te zijn. In de markt zijn ook wel goedkopere glaslatten te koop. Het verschil zit hem in 'gevingerlaste glaslatten'.

Gevingerlaste glaslatten?

Dit zijn glaslatten die 'aan elkaar geknoopt' zijn. Niet elke boom is evenlang en reststukken blijven bij het zagen over. Door deze reststukken met elkaar te verbinden (zie rechts onder) maakt men weer een complete glaslat. Omdat de glaslat vervolgens wordt geschuurd en gegrondverfd zie je dat bijna niet. (zie links onder)

Wat is dan het nadeel?

Produkten die in de buitenlucht geplaatst zijn gaan 'werken'. Door weer en temperatuur zet een produkt uit of krimpt weer in.
Elke natuurprodukt zet anders uit. De kans is dus groot dat het ene stukje hout in de gevingerlaste glaslat anders uitzet, of krimpt, dan het 'aangeknoopte' deel. Gevolg hiervan is: scheuren en kieren in de glaslat, de verflaag raakt open en vervolgens komt er water in de kier te staan. Als er ergens water in komt te staan gaat het hout vervolgens 'rotten'. Het begin van houtrot is een feit!

Juist daarom gebruikt Glascentrum eerste klas glaslatten en eist van haar leveranciers glaslatten uit  één  stuk/lengte!

Steun en stelblokjes
Deze
worden onder het glas geplaatst. Ze zijn er in diverse maten en diktes. De toepassing van het steun en stelblokje is afhankelijk van het kozijn. Het isolatieglas dient zo-wie-zo op een stel-steunblokje geplaatst te worden anders gaat deze op den duur lek raken. Wanneer het niet geplaatst is volgens de normering (dus op een steun of stelblokje) vervallen de garantierechten.

Belangrijk is dus dat het isolatieglas goed en volgens de normeringen geplaatst wordt.

Glaszuigers en andere hulpmiddelen
Glashandel Almere is ook uw groothandel voor het glasgereedschap.

Wij leveren schoonmaakmiddelen om glas schoon te maken, glaszuigers, glastangen, professionele kitspuiten, poetspapier en nog veel meer!

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu